Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

02-12-2019 10:07
Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

Termosifon Kullanırken Bunlara Dikkat!

 

Termosifon, depolanan suyun kullanıcının belirlediği sıcaklık seviyesine kadar ısınmasını ve su sıcaklığının bu seviyede sabit kalmasını sağlar. Sıcak suya kısa sürede ulaşmaya olanak tanıyan termosifonlar, günlük hayata daha fazla konfor katıyor.

Bu konforu kesintisiz kılmak, doğru kullanımla mümkün. Doğru, yani bilinçli kullanım, cihazdan daha fazla verim almayı sağlar, cihaz ömrünü uzatır ve güvenlik riskinin oluşmasını engeller.  

Peki, Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

 

Kullanım Kılavuzunu Okuyun

 

Kılavuzu incelemek için ayıracağınız birkaç dakika sizi, cihazla ilgili ortaya çıkabilecek ciddi sorunlardan koruyabilir. Unutmayın, satın aldığınız termosifona özel kullanım ve bakım koşullarını yalnızca bu kılavuzda bulabilirsiniz.

 

Daha Az Enerji Tüketmek İçin…

 

Termosifonun enerji tüketim durumu, kaç derecede çalıştığı ve açılıp kapanma sıklığıyla doğrudan ilişkili.

Yılın soğuk dönemleri için en yüksek sıcaklık seviyesinin 60 santigrat derece olmasına özen gösterin. Sıcak dönemlerde ise 50 santigrat derece civarı genellikle yeterli gelmektedir.

Kullanıcıların birçoğu, termosifonu yalnızca kullanılacağı zaman açıp, bunun haricinde kapalı tutmanın, enerji tasarrufu sağlayacağına inanmakta. Bu, yanlış bir yargıdır, zira beklenenin aksine, termosifonu sık sık açıp kapatmak daha fazla enerji harcanmasına sebep olur.

Isı yalıtımlı kazanlara sahip termosifonlarda depodaki su, yaklaşık olarak bir gün boyunca aynı sıcaklık seviyesinde kalabilir. Termosifonu kapattığınızda bu mümkün olmaz ve su soğumaya başlar. Kullanmak için cihazı çalıştırdığınızda suyun tekrar ısıtılması gerekecektir. Suyu yeniden ısıtmak için gereken enerji miktarının, suyun sıcaklığını sabit tutmak için gerekenden daha fazla olduğunu aklınızda bulundurun. O yüzden, termosifonu sadece, çok uzun süre kullanmayacaksanız kapatın. Genel kullanımda ise uygun sıcaklık seviyesinde sürekli açık tutun.

 

Montaj Doğru Yapıldı mı?

 

Termosifon Nasıl Kullanılmalı sorusu verimliliği olduğu kadar, güvenliği de ilgilendiriyor. Güvenlik konusu ise montajla yakından ilişkili.

Termosifon montajının mutlaka ehil ve yetkili kişilerce yapılması gerek. Gelen teknik ekibin yetki belgelerini sorgulayın. Özellikle enerji bağlantısında kurallara ve standartlara uygunluk, güvenli kullanım için olmazsa olmaz.

 

Periyodik Bakımı İhmal Etmeyin

 

Güvenli kullanım için cihaz bakımının da yeterli sıklıkta ve kapsamlı şekilde yapılması gerekiyor.

Termosifonun bakımını yetkili ve uzman kişilere düzenli olarak yaptırın. Bu konudaki hassasiyet, ürün ömrünü de uzatacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.