Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

01-02-2019 16:01
Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru Seçim İçin Bunları Aklınızda Bulundurun

 

Televizyon satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken kriterler genel olarak; görüntü kalitesi, ses kalitesi, boyut ve tasarım, ekstra teknolojik özellikler ve online içerik kaynaklarıdır.

Görüntü kalitesi doğrudan "çözünürlük” ile ilgili. Piksel sayısı ile belirtilen çözünürlük ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar detaylıdır. Günümüzde televizyonlar çözünürlük durumlarına göre HD Ready, Full HD ve Ultra HD olmak üzere üç sınıfa ayrılıyor. Televizyon ekranının yüzölçümü arttıkça görüntü kalitesini korumak için çözünürlüğün de artması gerekir. 32 inç ve 49 inç arasında bir televizyon satın alacaksanız Full HD çözünürlük yeterli olacaktır. 49 inç üzeri boyutlarda 4 K olarak da bilinen Ultra HD çözünürlük tercih edilmeli. Bu noktada görüntü kalitesinin ekran boyutuyla da ilişkisi olduğu görülmekte. Fakat burada görüntü kalitesi ve ekran boyutu ilişkisini, çözünürlüğün yarattığını akılda tutmakta fayda var, zira ekran boyutu büyük olmasına rağmen çözünürlüğü bu büyüklüğü karşılayacak kadar yüksek olmayan cihazlarda görüntü kalitesi düşük olacaktır. "inç” adı verilen uzunluk ölçü birimiyle ya da "ekran” ifadesiyle belirtilen televizyon boyutuna karar verirken ise televizyonu yerleştireceğiniz yer ve izleyeceğiniz yer arasındaki mesafeyi hesaba katmalısınız.

Kaliteli bir seyir için görüntü kalitesi kadar ses kalitesi de önemli. Arçelik Televizyon modellerinde yer alan Surround Ses Teknolojisi, ses tarafından adeta çevrelenmenizi sağlıyor. Bu modellerde yer alan dahili hoparlörler çevresel ses yaratmaktadır.

 

Televizyonlarda Akıllı Teknolojiler

 

Teknolojik ilerlemelerden doğrudan etkilenen televizyonların günümüzdeki versiyonları ilk atalarından hayli farklı. Mobil cihazlardan girilen birçok uygulama ve web sitesine, özel işletim sistemine sahip, multimedya özelliği sağlayan ve internete bağlantı imkânı veren akıllı televizyonlardan da ulaşmak mümkün.

Kaliteli bir izleme deneyimi için Arçelik Televizyon Modelleri ileri sistemlere sahip. Görüntüdeki ışık seviyesini analiz edip kontrastı arttıran HDR teknolojisi LCD ve LED panel teknolojisine kıyasla daha net görüntü sunar. Birbirine çok yakın tonları bile ayırt etmeyi sağlayan bu teknolojiyle görüntü daha gerçekçi hale geliyor.

Micro Dimming teknolojisi karanlık sahnelerde detay kaybını önler. Bu teknoloji televizyon ekranını binlerce bölüme ayırır ve milisaniyelerle ifade edilen çok kısa zaman aralıklarında en doğru siyah seviyesini belirler.

Seyir keyfini yükselten diğer teknolojilerden Wide Color Gamut, sonsuz sayıda renk ve ara tonla gerçeğe en yakın renkleri sunuyor.  Akıcı seyir için geliştirilen Video Perfection Engine ise hareketli sahnelerde atlama, netlik kaybı gibi sorunlar yaşanmasını önlemektedir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.