Paslanmaz Çelik Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

15-05-2019 16:50
Paslanmaz Çelik Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

Paslanmaz Çelik Yüzey Temizliğini Rutin Haline Getirin

 

Pek çok mutfak eşyası için alternatifler arasında artık "inoks” seçeneği yer alıyor. Beyaz eşyadan çatal, bıçağa, birçok üründe karşımıza çıkan inoks, paslanmaz çelik materyaldir. Bu materyalde bulunan krom, çeliğin yüzeyinde pasif özellikte oksit tabakası oluşturur. Oksit tabakası koruyucu film gibi işlev görerek yüzeyin paslanmasını önler.

Paslanmaz çelik yüzeylerin tercih edilme nedenlerinin başında ısıya ve aşınmaya karşı yüksek dayanıklı yapıları gelmekte. Bu yönleriyle oldukça kullanışlı olan paslanmaz çelik eşyalar ayrıca, parlak görünümleriyle de kullanıcılar için cazip.

Evet, inoks yüzeylerin ışıltısı mutfakta şık bir atmosfer meydana getiriyor fakat gerekli temizlik gerçekleştirilmediğinde bu ışıltı kaybedilecektir. Paslanmaz çelik yüzeylerin parıltısını korumak ve temizliğini kolay kılmak için temizlik işini sık aralıklarla yapmak gerek.

Temizliğin sıklığı kadar, nasıl gerçekleştirildiği de önemli, zira yanlış yöntemler ve ürünler, yüzeye zarar verecektir. Peki, İnoks Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

 

Sert Kimyasallardan Uzak Durun

 

Paslanmaz çelik yüzeyleri silerken sert kimyasal kullanmayın. Yüzeye zarar verici etkiye sahip bu kimyasalların kullanımına gerek yoktur. Zorlu olmayan kirden arındırmak için sıcak suyla nemlendirilmiş uygun bir bezle silmek yeterli olacaktır. Yağ artığı gibi kirler ve su lekeleri mevcutsa bulaşık deterjanıyla hafifçe köpürtülmüş bir bezle de yüzeyi silebilirsiniz.

 

Silme İşlemini Dikkatli Yapın

 

Paslanmaz çelik yüzeyler enine ya da dikine sıralanmış taneciklerden meydana gelir. Bu nedenle, silme işlemini dairesel hareketlerle gerçekleştirmek yerine, taneciklerin sıralanma yönüne göre çizgisel hareketlerle yapın. Böylece hem yüzeye zarar vermezsiniz hem de lekeler daha kolay çıkar.

Silerken aşırı basınç uygulamaktan kaçının.

 

Sert Yapılı Bezler Kullanmayın

 

Silme işlemi için, yüzeyi çizme riskine karşı yumuşak dokulu bezleri tercih edin. Mikrofiber bezler zarar vermeden etkili bir temizlik gerçekleştirecektir.

 

Paslanmaz Çelik Yüzeyler Nasıl Parlatılır?

 

Temizliğin ardından, parlatma işlemiyle bakımı taçlandırabilirsiniz. Piyasada inoks yüzeylerde daha fazla parlaklık yaratmak için kullanılacak özel cilalar mevcut. Bebek yağı ve limon yağı da bu yüzeylerin parlatılmasında kullanılabilir, ancak bunlar, cila kadar etkili bir parlaklık sağlamayacaklardır.

 

Temizliği Kolaylaştıran Teknolojiler

 

İnoks Yüzeyler Nasıl Temizlenir sorusu, temizliği kolay kılan teknolojileri gündeme getiriyor. Arçelik beyaz eşyalar ve ankastre ürünlerde kullanılan "leke tutmayan inoks”, temizlik konusunda kullanıcı sorumluluğunu azaltmasıyla dikkat çeken teknolojilerden.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.