Neden Su Arıtma Cihazı?

13-03-2019 15:26
Neden Su Arıtma Cihazı?

Konu Sağlık

 

İçme suyu için hangi alternatifi kullanıyorsunuz?

Canlılığın devamlılığında hayati öneme sahip olan su ancak, yüksek kalite standartlarını karşılayabiliyorsa işlevini tam olarak yerine getirebilir. İçtiğiniz su gerçekten kaliteli mi?

Suda kalite kavramı, içeriğinde hangi maddelerin bulunduğu ve bunların oranlarıyla ilişkili. Yüksek kaliteli su, sağlık için risk oluşturan mikroorganizmalar ve kimyasal maddeler bulundurmaz, içeriğindeki mineral oranları ideal seviyededir, renksiz, berrak ve kokusuzdur.

Yüksek miktarda klor içeren, kireç oranı fazla musluk suyu, içme suyu olarak kullanmaya uygun değil. Şebeke suyunun yerine kullanılan damacana suya da gözünüz kapalı güvenmemelisiniz. Damacana suyu, sağlık için tehlikeli kılan unsurların başında damacananın kendisi geliyor. Plastik, polyester, naylon, PVC gibi materyallerin üretiminde sıkça kullanılan Bisfenol A (BPA) maddesi damacanaların yapısında da yer alır. Kanser riskini yükseltmesi, çocukların ve anne karnındaki ceninin gelişim süreci üzerinde olumsuz etkide bulunması sebebiyle bu maddenin kullanımı bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Vücutta kalma süresinin uzun oluşu Bisfenol A’yı sağlık için daha zararlı hale getiriyor. Su, damacana içinde ne kadar uzun süre kalmışsa ve ortam sıcaklığı ne kadar fazlaysa, bu madde suyu o oranda fazla etkiliyor.

Damacana suyunu sakıncalı kılan diğer unsur, damacana su firmalarının hijyen konusunda ihmalkar davranmaları. Bu firmaların suyu hijyenik koşullarda işleyip depoladığından emin olmak mümkün değil. Hijyen konusundaki ufak bir ihmal, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Su Arıtma Cihazı, güvenilir içme suyu elde etmenin en pratik aracı. Üstün su arıtma teknolojileriyle tamamen güvenilir hale getirilen yeni nesil su arıtma cihazları size ve sevdiklerinize sağlıklı, içimi hoş su sağlıyor.

 

Ters Ozmos Teknolojisi Nedir?

 

Su arıtımında kullanılan en üstün sistem ters ozmos (reverse osmosis) sistemi. Bu sistemde su, uygulanan basınçla yarı geçirgen zardan geçer. Bu filtreleme işlemi zararlı molekülleri dışarıda bırakır.

Arçelik Su Arıtma Cihazı çeşitleri ters ozmos yöntemini 4 aşamalı filtreleme sistemiyle gerçekleştiriyor. Böylece su kimyasal maddeler, zararlı organizmalar ve atık fiziksel maddelerden tamamen arınıyor.

Arçelik Su Arıtma Abonelik Sistemi ile sağlıklı suya ulaşmak ve cihaz bakımı çok daha kolay. Bu sistemde evinize gelerek keşif yapacak uzman ekip, size en uygun su arıtma çözümünü sunar. Arçelik su arıtma teknolojisine aylık sabit ücret karşılığında sahip olabilirsiniz. Filtre değişim zamanları Arçelik uzman servisleri tarafından takip edilir, filtre değişikliği ve cihaz bakımı size uygun olan zamanda ücretsizce gerçekleştirilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.