Nasıl Derin Dondurucu Alınmalı?

02-08-2019 15:29
Nasıl Derin Dondurucu Alınmalı?

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Kurban Bayramı’nda saklanması gereken fazla miktarda etin gündeme gelmesi, yılın diğer dönemleri için gıda depolamak gibi durumlar söz konusu olduğunda derin dondurucu kullanımı kaçınılmaz. Derin dondurucular, buzdolaplarının dondurucu bölmelerinin hacim bakımından yetersiz kaldığı durumlarda ve daha uzun süre tazeliğin gerektiği durumlarda devreye giriyor.

İhtiyaçlarınızın tam olarak karşılanabilmesi için dondurucu satın alma aşamasında bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerek. Peki, Nasıl Derin Dondurucu Almalı? Derin dondurucu seçimini etkileyen faktörler neler?

 

Dondurucu Türü

 

Öncelikle, derin dondurucu tipine karar vermelisiniz. Sandık tip ve çekmeceli tip olmak üzere iki derin dondurucu tipi mevcuttur. Klasik derin dondurucu olan sandık tip dondurucular yatay formdadır ve kapakları üst tarafta konumlanır. Bu özel formlarından dolayı son derece geniş bir depolama alanı sunarlar. Bununla birlikte, dondurucunun alt bölmelerine yerleşmiş gıdalara erişim her zaman kolay olmayabilir.

Çekmeceli derin dondurucularda ise çekmecelerin varlığından dolayı gıdaya erişim kolaydır. Bunlar daha düzenli bir yerleştirmeyi mümkün kılar, fakat sandık tip kadar geniş depolama alanı sunamayabilirler. Et, balık, tavuk gibi, gıda güvenliği için birbirine temas etmeden saklanması gereken yiyecekler için uygun yerleştirme sağlayabiliyor olmaları, çekmeceli derin dondurucuların önemli avantajlarından.

 

Enerji Tüketim Durumu

 

Enerji tasarrufu bütçeniz için olduğu kadar, ekosistemin dengesi için de ihmal edilmemesi gereken konulardan.

Satın alacağınız cihazda verimli çalışma özelliğini gözetin. Yani dondurucu az enerji tüketimiyle, etkin bir soğutma sağlayabilsin.

 

Üstün Teknik Özellikler

 

Nasıl Derin Dondurucu Almalı sorusu, gerçekten memnun edici bir kullanım deneyimi için cihazın hangi teknik özelliklere sahip olması gerektiğini de gündeme getiriyor.

Alanındaki gelişmiş teknolojiyi evlere taşıyan Arçelik, derin dondurucularda da beklentilerden fazlasını karşılayan teknik özellikler sunuyor. Prosmart Inverter Kompresör bunlardan biri. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indiren ve devir değişimlerini ideal şekilde düzenleyen bu kompresör, daha az enerjiyle, daha etkin bir soğutma sağlar. Üstelik bunu, diğerlerinden dört kat daha sessiz çalışarak yapar.

Arçelik derin dondurucularda yer alan bir diğer üstün özellik, Cool Control Bölmesi. Bu bölme, isteğe göre soğutucu veya dondurucu olarak işlev görebilir. Dondurucu ya da soğutucu özelliklerinden hangisini seçtiğinize bağlı olarak, bölmenin sıcaklığı -240C ile +100C arasında herhangi bir değere ayarlanabilmekte.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.