Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır?

13-09-2019 14:00
Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır?

Kurutma Makinesi Kullanımı

 

Kurutma işlevini başarıyla yerine getirmesi ve çeşitli sorunlara maruz kalmaması için kurutma makinesinin özenli şekilde kullanılması gerekiyor. Yanlış kullanım ve temizliğin aksatılması,  performans düşüşü, çamaşırların zarar görmesi, cihazın arızalanması gibi sorunları gündeme getirecektir.

Peki, Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır? İşte, uyulması gereken önemli kurallar!

 

Doğru Programı Seçin

 

Program seçerken kurutmanın hangi oranda olacağı (tamamen kurutma ya da ütülemek için hafif nemli kalacak şekilde kurutma) ve kumaş türü dikkate alınmalı. Bu nedenle, aynı kumaştan üretilmiş veya benzer özellikler gösteren kumaşlara sahip çamaşırları bir arada kurutmalı, farklı özelliklerdeki çamaşırları bunlar arasına katmamalısınız. Özellikle hassas kumaş türlerinde bu konuya azami derece dikkat edin.

 

Hav Filtresini Temiz Tutun

 

Yükleme kapağının iç tarafında bulunan hav filtresinin işlevi, kurutma sırasında çamaşırdan çıkması olası tüy ve lifleri toplamaktır.

Hav filtresinde biriken havın temizlenmesi, makinenin zarar görmesine neden olur. O yüzden, bu parçayı mümkün olduğunca sık temizlemekte fayda var. Yünlü çamaşırlar kurutulduysa, işlemin hemen ardından filtreyi temizleyin, zira yünlü kumaş, yoğun oranda hav bırakacaktır.

 

Makine İçin Doğru Ortamı Seçin

 

Kurutma makinelerinin içinde rahatsız edici koku oluşumu, makinenin yer aldığı ortamla da ilgilidir. Bu cihazları yeterli şekilde havalandırılan mekânlarda konumlandırmaya dikkat edin. Makine çalışırken mümkünse pencere ve/ veya kapı açık olmalı.

Tezgâh altında kullanılacaksa, cihaz ve tezgâh arasında mesafe kalmalı. En az 3 cm’lik bir mesafe, kullanımın sorunsuz olması için şart.

 

Su Tankını Boş Tutun

 

Sol üstte yer alan su tankını dolu tutmamaya özen gösterin. Bu bölümde biriken suyu her kullanımdan sonra boşaltmalısınız. Su tankının iç yüzeyinde kirecin oluşmaması için suyu boşalttıktan sonra iç kısmı kurulayın.

 

Yoğuşturucuyu da Temizleyin

 

Yoğuşmalı kurutma makinelerinde yoğuşturucu temizliği de Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır sorusuyla beraber gündeme gelmekte.

Kurutma makinelerinde bacalı ve yoğuşmalı olmak üzere iki tür söz konusudur. Bacalı cihazlarda çalışma sırasında ortaya çıkan buhar, baca vasıtasıyla dışarı atılır. Yoğuşmalı modellerde ise buhar, sistem tarafından sıvı hale getirilir. Çamaşırdaki nem, makine içindeki sıcak hava tarafından yoğuşturucu parçaya iletilir. Bu parçada, dışarıdan aldığı soğuk hava ile kendisine gelen buharı sıvılaştırır.

Yoğuşturucunun işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için kirlendikçe çıkarılıp, akan su altında yıkanması gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.