Küçük Ev Aletlerini Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

06-03-2019 15:08
Küçük Ev Aletlerini Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

Tasarım, Teknoloji, Kalite

 

Elektrikli süpürgelerden mutfaklarda kullanılan karıştırıcı ve doğrayıcılara, Küçük Ev Aletleri son yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi. Konu artık cihazın geleneksel işlevini standart performansla gerçekleştirmesinden ibaret değil. Geliştirilen yeni teknolojiler ürünlere yeni boyutlar ekliyor. Kullanım kolaylığı, ürün temizliği, daha fazla işlev, hatta daha estetik görüntü… Yeni nesil küçük ev aletleri kesinlikle daha fazlasını sunuyor.

Bu durum elbette satın alma kararlarını da etkilemekte. Seçenekleri değerlendirirken eskiye kıyasla daha çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor ve beklentileri yüksek tutmamızda artık hiçbir sakınca yok.

Üründen yüksek oranda verim almak için satın alma aşamasında gösterilen titizliğin kullanımda da gösterilmesi gerekiyor. Doğru ürün, yanlış kullanımla kısa sürede işe yaramaz hale gelebilir.

 

Kullanım Talimatlarını Okumayı İhmal Etmeyin

 

Küçük ev aletleri gibi elektrikli ev eşyaları ve elektronik diğer ürünleri kullanırken sık gözlenen ihmallerin başında kullanım talimatlarının okunmaması geliyor. Cihazın kullanımı ne kadar basit görünürse görünsün, önemli detaylar için kılavuzlar mutlaka incelenmeli. Kullanımla ilgili talimatların yer aldığı kılavuzlar, ürünün nasıl çalıştırılacağının yanı sıra bakım, temizlik ve arıza durumunda yapılacaklar gibi konularda da bilgi sunar.

Satın alma kararını verirken tercihi, kullanımı kolay ürünlerden yana kullanmak, pratikliği sağlamanın haricinde, hata yaparak ürüne zarar verme riskini de düşürür. Sektöre yön veren üreticiler, üstün tasarımlarıyla kullanımı kolaylaştırıyor. Grundig  ve  Arçelik Küçük Ev Aletlerini en çok tercih edilenler listesinin başında konumlandıran özelliklerden biri kullanıcı dostu olmaları.

 

Küçük İhmaller Büyük Tehlikeler Yaratabilir

 

Gerekli güvenlik önlemlerini almak hem ürünün hem de kullanıcının zarar görmesini engellemek adına önemli. Tost makinesi gibi çalışırken dış yüzeyi ısınan cihazları kullanırken kablonun sıcak yüzeye temas etmediğinden emin olmalısınız.

Karıştırıcı, doğrayıcı gibi mutfakta kullanılan küçük ev aletlerinin parçaları bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değilse elde yıkanmalı. Aksi takdirde parçaların hasara uğrama riski söz konusu. Bulaşık makinesinde yıkanabilirlik durumu hakkındaki bilgiye kullanım kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar için kablolar ilgi çekici nesnelerdir. Bu sebeple evcil hayvanlara gerekli eğitimle, kablolardan uzak durmaları gerektiği öğretilmeli.

Zarar görmüş kablolar ürün, kullanıcı ve elektrik tesisatı için risk anlamına gelmekte.  Dolayısıyla hasarlı kablolar en kısa sürede yenisiyle değiştirilmeli.

Güvenlik konusunda beklenmedik olumsuz durumlarla karşılaşma riskini en aza indirmek için kullanıcının sorumluluğunu azaltan güvenlik önlemlerini kendisi karşılayan ürünleri tercih edebilirsiniz. Yenilikçi ve kaliteli ürünleri, kullanımın her boyutunu gözeterek tasarlayan üreticilere öncelik verin. Tasarımlarında kullanım güvenliği de gözetilen Arçelik ve Grundig Küçük Ev Aletleri, güvenlik konusunda kullanıcıya gerçek çözümler sunuyor.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.