Kombi Kullanımında Bunlara Dikkat Edin

09-12-2019 14:07
Kombi Kullanımında Bunlara Dikkat Edin

Kombi Kullanımında Bunlar Önemli

 

Cihazın daha uzun süre, daha az sorunla ya da sorunsuz şekilde kullanılması, verimli çalışma ve güvenliğin sağlanması, bilinçli ve titiz bir kullanım biçimiyle mümkün. Peki, kombi kullanırken nelere dikkat edilmeli?

 

Kombinin Bulunduğu Yer

 

Kombinin evin neresinde bulunduğu, güvenliği ve cihaz performansını yakından ilgilendirir.

Kombinin yaratabileceği olası tehlikelere karşı bu cihazı, yatak odasına yerleştirmemekte fayda var. Alev alma olasılığı yüksek nesnelerin bulunduğu mekânlar ve apartman koridorları da kombi için uygun yerler değildir.

Kombiyi balkonda konumlandıracaksanız, koruyucu bir kabin içine alın. Bu, aşırı soğuk hava, yağmur gibi olumsuz koşulların cihaza zarar vermesini, güvenlik sorunlarını ve cihaz performansının düşmesini önler.

 

Düzenli Bakım

 

Düzenli Kombi Bakımı, hem güvenli hem de verimli kullanım için son derece önemli. Yeterli bakım aksatılmadığı müddetçe cihaz, ilk zamanki verimliliğini koruyacak, güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı çıkarmayacaktır.

Temizlik ve çeşitli parçaların gereği gibi çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi, standart bir bakımda yapılan işlerdir. Bu noktada, kombinin su sızdırıp sızdırmadığını belirli aralıklarla kontrol etmeyi,  gerektikçe cihazı açıp, biriken tozu temizlemeyi ve bacalı kombilerde, bacayı periyodik olarak temizlemeyi önemseyin.

 

Kombi Basıncının Ayarlanması

 

Kombi basıncı, cihaz üzerine yerleştirilen manometreden takip edilir.

Kombi çalışmıyorken su basıncının 1 ila 1.5 bar arasında olmasına dikkat edin. Kombi çalıştığında suyun ısınması, basıncı arttıracaktır.

Geniş dairelerdeki tesisatlarda suyun hacmi fazladır. Buralarda basıncın gereğinden fazla yükselmesi güvenliği tehlikeye sokacaktır. Kombilerde en yüksek çalışma basıncı 3 bar olmalı.

Kombinin su basıncı belirli sürelerle düşebilir. Basıncın iki ya da üç ayda bir düşmesi normal olarak kabul edilir. Basınç düşüşü daha sık aralıklarla gerçekleşiyorsa bu, bir sorun olarak görülmeli ve vakit kaybedilmeden yetkili servise başvurulmalı.

Basıncın sabit kalmayışı, tesisatta ya da genleşme tankında kaçak olduğu anlamına gelebilir. Bu tip tesisat ve Kombi Arızalarında teknik servis veya yetkili bayii ile iletişime geçmeyi geciktirmemelisiniz.

Bazı kombilerde düşük basınç uyarısı vardır. Düşük basınç uyarısına sahip kombiler, basınç kontrolü konusunda kullanıcı sorumluluğunu azaltır. Kombinizde böyle bir özellik yoksa ayda bir basınç kontrolü yaptırmanızda yarar var.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.