Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

22-05-2019 16:31
Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

Klima Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra pişmanlık yaşamamak için, satın alma kararını verirken titiz davranmalısınız. Klima seçimi, birden fazla kriterin değerlendirilmesini zorunlu kılmakta. Peki, ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak doğru Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Klima Tipine Karar Verin

 

Kararı şekillendirecek adımların ilki, cihaz tipini belirlemek. Duvar (ev) tipi ve salon tipi, en yaygın klima türlerindendir. Duvar tipi klimalar konutlarda kullanıma uygun alternatifler. Bunlar standart büyüklüklerdeki oturma odası, salon gibi odalarda yeterli performans gösterebilir.

Görece daha geniş mekânlar için ise salon tipi klimalar daha uygundur. Mağaza gibi iş yerlerinde genellikle salon tipi klimalar tercih edilir.

 

Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Seçeneklere Yönelin

 

A enerji sınıfına ait alternatifler, görece daha az enerji tüketir. Daha fazla enerji tasarrufu için ise özel teknolojilerin izini sürebilirsiniz.

Arçelik klimalarda bulunan Enerji Kontrol özelliği, daha çok enerji tasarrufu için geliştirildi. Sistem, motorun maksimum frekansını düşürerek enerji tüketimini kontrol altına almanızı mümkün kılar. Birinci kademede soğutma kapasitesindeki sadece %8 oranında bir düşüş, %20 daha fazla enerji tasarrufu sağlar. İkinci kademede ise tasarruf %40 oranına çıkmaktadır.

 

BTU Değerini Doğru Hesaplayın

 

British Thermal Unit (İngiliz Isı Birimi) kelimelerinin kısaltması olan BTU, klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesini gösteren değerdir. Uygun Klima Seçimi Btu Hesabının sağlıklı şekilde yapılmasıyla mümkün.

BTU değerine etki eden çeşitli faktörler söz konusu. Cihazın kullanılacağı alanın metrekaresi, bulunulan coğrafi bölge, klimadan yararlanacak kişi sayısı, cihazın ısıtma ve soğutma amaçlarından hangisi/hangileri için kullanılacağı bu faktörlerin başında gelmekte.

 

Avantajlı Teknolojilerin Peşinde Olun

 

Standart beklentilerden fazlasını karşılayan teknolojilere sahip olmak fark yaratır. Klima alırken kullanım deneyimini daha memnun edici hale getirecek özellikleri araştırmanızda fayda var.

Arçelik klimalarda bulunan Ionizer + Teknolojisi, bu fark yaratan özelliklerden. Sistem, klimayı temizlemek üzere geliştirilmiştir. Ionizer + özelliği aktive edildiğinde, klimanın kullanımı sonrasında devreye girerek soğutma sırasında ortaya çıkan nemi kurutur ve mikroskobik tanecikleri uzaklaştıran iyonlar salınır. Böylece klimanın performansı korunur, nemden kaynaklanabilecek kötü koku önlenmiş olur ve daha hijyenik bir performans sağlanır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.