Klima Alırken Bunları Aklınızda Bulundurun

14-02-2019 16:04
Klima Alırken Bunları Aklınızda Bulundurun

Enerji Tasarrufu Önemli

 

Mekânlarda yılın her dönemi en uygun sıcaklık seviyesini oluşturmanın en etkili ve pratik aracı klimalar, ısıtma ve soğutma işlevlerinin yanı sıra hava değişimi ve nem kontrolü de sağlayabiliyor. Onları yaşam alanları için vazgeçilmez kılan da bu her ihtiyaca karşılık veren özellikleri.

Uzun süreli ve sorunsuz bir kullanım için satın alma aşamasında göz önünde bulundurmanız gereken noktalar söz konusu. Ekonomik koşulların özellikle günümüzde satın alma tercihlerini büyük oranda etkilemesi her cihazda olduğu gibi klimalarda da enerji tasarrufunu kararın en önemli şekillendiricisi yapmakta. Az enerji tüketen ürünlere yönelmek ekonomik sebeplerin yanı sıra çevre duyarlılığı ile de ilgili. Artan farkındalığın yükselttiği bilinçle artık üreticiler ve tüketiciler ekosistemin dengesini korumak adına enerji tasarrufu odağında hareket ediyor.

Satın alacağınız klimada "verimli çalışma” koşulunu gözetmelisiniz. Verimli çalışan klimalar, mümkün olduğunca az enerjiyle en yüksek performansı gösteren cihazlardır. Arçelik Klima Modelleri düşük enerji tüketimleriyle hem bütçenize hem doğaya dost seçeneklerden. Enerji kontrol özelliğine sahip Arçelik klimalarda enerji kullanımı, motorun maksimum frekansının düşürülmesi suretiyle kontrol ediliyor. İki kademeli bu sistemde birinci kademe soğutma kapasitesinde yalnızca  %8’lik bir düşüşle %20 enerji tasarrufu sağlarken, ikinci kademede bu oran  %40’a çıkıyor. Böylece verimli bir ısıtma-soğutma gerçekleşiyor.

 

Klima Tipine Karar Verdiniz mi?

 

Klima satın alırken karşılaşacağınız konulardan biri farklı tip ürünler arasında seçim yapma durumu olacaktır. Duvar tipi (ev tipi), salon tipi ve mobil klima olmak üzere üç temel klima çeşidi mevcut. İç ve dış olmak üzere iki üniteden oluşan duvar tipi klimalar son derece sessiz çalışır.

Geniş mekânlar için güçlü fana sahip salon tipi klimalar tercih edilebilir. Arzu ettiğiniz her yere taşıyabileceğiniz mobil klimalar ise daha küçük alanlarda kullanıma uygundur.

BTU Nedir?

İhtiyaç duyduğunuz soğutma kapasitesi, hangi klimayı seçeceğiniz üzerinde büyük etkiye sahip. Bu noktada devreye BTU değeri giriyor. BTU (British Termal Unit) klimanın soğutma kapasitesi ile ilgili bir değerdir. BTU değeri ne kadar yüksekse cihazın soğutma kapasitesi de o oranda yüksek olacaktır.

Mekânın genişliği, klimadan faydalanacak kişi sayısı, bulunulan coğrafi konumun iklimsel özelliklerine göre belirlenen katsayı, klimanın kullanılacağı ortamda bulunan ısı yayan cihazlar, kullanım amacı gibi çeşitli faktörler BTU hesabını etkiler. Doğru hesaplama için teknik servisten destek almanızda fayda var.

Verimli ve yüksek performanslı Arçelik klima çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Arçelik Klima Fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.