Hangi Televizyonu Almalı?

05-09-2019 16:26
Hangi Televizyonu Almalı?

Televizyon Alırken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Doğru satın alma kararı, temel konuları ve ekstra özellikleri birlikte değerlendirmeyi gerektiriyor. Peki, kaliteli bir seyir için Hangi Televizyonu Almalı? Değerlendirilecek temel konular ve daha fazla avantaj sunan teknolojiler neler?

 

Çözünürlük Seçimi

 

Televizyon seçiminde temel konulardan biri görüntü kalitesi. Bu konu, piksel ve çözünürlük kavramları hakkında yeterli bilgiye sahip olmayı gerektirmekte.

Ekrandaki görüntüyü meydana getiren en küçük birim, piksel olarak adlandırılmaktadır. Görüntüdeki piksel sayısı ise çözünürlük sözcüğüyle ifade edilir. Yüksek çözünürlük, ayrıntılı- net görüntü anlamına geliyor.

Ekran boyutu, hangi çözünürlüğün daha iyi bir görüntü ortaya çıkaracağını belirler. Görüntü kalitesinin korunması için ekran boyutu büyüdükçe çözünürlük artmalı. 32 inç ve 49 inç arasındaki ekranlarda Full HD çözünürlük yeterlidir. Daha fazlası ise 4K olarak da bilinen Ultra HD çözünürlüğü gerektiriyor.

 

Ses Kalitesini Değerlendirmeyi Unutmayın

 

Televizyon satın alımında yaygın karşılaşılan hatalardan biri, sadece görüntü kalitesinin değerlendirilmesi. Seyir deneyiminde görüntü kalitesi kadar, ses kalitesi de rol oynar.

Bu konuda üstün teknolojilerin izini sürün. Arçelik televizyonlarda yer alan Surround Ses Teknolojisi, mükemmel ses kalitesi için geliştirildi. Dâhili hoparlörlere sahip bu sistem, çok boyutlu bir ses deneyimi sunar.

 

En İyisini Iskalamayın

 

Hangi Televizyonu Almalı sorusu, daha fazla avantaj sunan özellikleri de gündeme getiriyor.

Kusursuz seyir deneyimi sunan teknolojiler, Arçelik televizyon modellerine fark katmakta. HDR teknolojisi, görüntüleri çok daha net ve yüksek kontrastlı hale getirir. Bu görüntülerde en küçük detaylar bile fark edilebilirdir.

4K çözünürlük, meydana getirdiği devrim etkisiyle televizyonlarda çıtayı yükseltti. Standart HD ekranlardan 4 kat daha fazla piksel içeren 4K ekranlar, Arçelik kalitesiyle en iyisini sunuyor.

Kusursuz bir seyir deneyimi, Micro Dimming, Wide Color Gamut ve Video Perfection Engine teknolojileriyle garanti altında. Micro Dimming Teknolojisi, karanlık sahnelerdeki detay kaybını önlemekte. Ekrandaki renkleri gerçeğe en yakın hallerinde gösteren Wide Color Gamut Teknolojisi, sonsuz sayıda renk ve ara ton sunuyor. Hareketli sahnelerdeki netlik kaybı ve atlama problemleri ise Video Perfection Engine Teknolojisiyle tarihe karışıyor.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.