Gıdalar İçin Uygun Saklama Koşulları

11-06-2019 15:35
Gıdalar İçin Uygun Saklama Koşulları

Gıdalar Daha Uzun Süre Taze Kalsın

 

Sağlık açısından risk oluşturmayacak bir muhafaza için gıdaların yapısal özelliklerini dikkate almak gerek. Farklı yapısal özelliklere sahip yiyecek ve içecekler, kendilerine özgü saklama şartlarını zorunlu kılar. Gıdaları daha uzun süre taze tutmak ve sağlıklı gıda tüketimi için buzdolabında daha uzun süreli koruma nasıl gerçekleştirilir, Buzdolabına Sebzeler Nasıl Yerleştirilir, süt ve süt ürünleri, et, yumurta gibi farklı gıda grupları hangi saklama koşullarını gerektirir, bilinmeli.

 

Yumurta İçin Saklama Koşulları

 

Yumurta, kısa sürede bozulan yiyeceklerden biri. Uygun muhafaza şartları sağlanmazsa bozulmaya giden süreç daha kısa olacaktır. İdeal olanı, bir defada az miktarda –kısa sürede tüketebileceğiniz kadar- yumurta satın almak. Hemen tüketilemeyecek kadar fazla miktarda yumurta söz konusu ise, buzdolabının kapağındaki bölmeler yerine, daha soğuk bölümlerde muhafaza yoluna gidilmeli. Buzdolabı kapağı genellikle, soğukluk seviyesi düşük kısımdır.

 

Süt ve Süt Ürünleri İçin Saklama Koşulları

 

Süt, ağzı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalı. Kutuların/şişelerinin formu sebebiyle süt genellikle kapaktaki bölmelerde saklanmakta. Fakat ağzı açılmış sütü iki gün içinde tüketmeyecekseniz, daha soğuk bölümlerde bulundurmanızda yarar var.

Kaşar peyniri nem ve havayla temas durumunda hızlı şekilde küflenecektir. Bu sebeple, kaşar peynirini kuru bir streç filme sararak muhafaza edin. Tereyağı da havayla temas etmemesi gereken ürünlerden. Kendi ambalajı, açıldıktan sonra da uygun bir koruma sağlıyorsa, tereyağını ambalajında, ağzı kapalı şekilde bulundurun veya hava geçirmeyen herhangi bir saklama kabında muhafaza edin. Beyaz peyniri ise kendi salamura suyunda, yine havayla temas etmeyecek şekilde saklayın.

 

Et İçin Saklama Koşulları

 

Çiğ etin bakteri ihtiva ediyor olma ihtimali hayli yüksektir. Bu nedenle, çiğ etin, pişmeden tüketilen yiyeceklere ve pişmiş yiyeceklere temas etmeden saklandığından emin olmalısınız. Aksi takdirde, çiğ etteki bakteriler, kolayca gıdalara geçecektir.

Eti paketleyerek muhafaza etmelisiniz. Bu, olası bakterilerin diğer gıdalara bulaşmasını ve suyun buzdolabına yayılmasını önler. Kısa sürede tüketilmeyecek fazla miktarda et için, derin dondurucuda muhafaza çok daha uygundur.

 

Sebze ve Meyveler İçin Saklama Koşulları

 

Meyveleri ve sebzeleri buzdolabına yıkamadan yerleştirin. Yıkanma sonrası gıda üzerinde kalan nem, çürüme sürecini kısaltır.

Buzdolabına Sebzeler Nasıl Yerleştirilirse yerleştirilsin, standart buzdolaplarında yeşil yapraklı sebzeleri uzun süre taze tutmak mümkün değildir. Bu konuda daha iyi bir kullanım deneyimi için özel teknolojilerden yardım alabilirsiniz.

Arçelik buzdolaplarında bulunan Mavi Işık Teknolojisi bunlardan biri. Sistem, cihaz içinde doğadakine benzer ortam oluşturan ideal dalga boyundaki mavi ışıkla çalışmakta. Bu ışık, sebzenin doğadaymış gibi fotosentez yapmaya devam etmesini mümkün kılarak, daha uzun süre taze kalmasını ve besin değerlerini daha uzun süre korumasını sağlıyor.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.