Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

08-08-2019 11:02
Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

Süpürgelerde Düzenli Temizliği Önemseyin

 

Elektrikli süpürgenin ilk günkü performansıyla çalışmaya devam etmesi, periyodik olarak temizlik ve bakımın gerçekleştirilmesiyle mümkün. Temizliğin ihmal edilmesi, cihazın emiş gücünü düşürecek, ileri safhalarda arızalanmaya neden olacaktır.

Peki, Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir? Her parça, farklı temizlik yöntemlerini gerektirmekte.

 

Tozun Toplandığı Bölümün Temizliği

 

Tozun toplandığı bölümün çeşidine göre elektrikli süpürgeler, toz torbalı ve toz torbasız şeklinde iki sınıfa ayrılır.

Toz torbalı elektrikli süpürgelerde, torba tozla doldukça yenisi ile değiştirilmeli. Kullanacağınız yeni torba, kesinlikle cihaza uyumlu olmalı.

Toz torbasız elektrikli süpürgelerde ise toz haznesi, doldukça beklenmeden boşaltılmalı. Bu işlemi, tozun etrafa yayılmasını engelleyerek gerçekleştirmeye özen gösterin. Arçelik elektrikli süpürgelerde bulunan TrayClean özelliği, tozun etrafa yayılmadan tek tuşa basarak çöpe aktarılmasını sağlamakta.

Yeni toz torbası takarken veya boşalttığınız toz haznesini yerine yerleştirirken, ilgili bölümün tam olarak oturduğundan emin olun.

 

Süpürge Filtresinin Temizliği

 

Filtrenin temizlik durumu, cihaz performansını doğrudan etkiler.

Filtrenin nasıl temizlenmesi gerektiği konusunda mutlaka kullanım kılavuzunun rehberliğine danışın. Bazı filtreler yıkanabilir özelliktedir, bazıları ise suya maruz bırakılmamalıdır. Kullandığınız filtrenin hangi çeşitten olduğu bilgisine, kullanım kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Yıkanabilir olmayan filtreleri, yumuşak uçlu bir fırçayla veya çöp kovasının kenarına vurarak temizleyebilirsiniz. Her iki işlemi de sert hareketlerden kaçınarak yapmaya özen gösterin.

Yıkanabilir filtreleri ise akan su altında temizlemeniz mümkün. Bunu, sıcak suyla değil, soğuk suyla gerçekleştirin. Su, yeterli temizliği tek başına sağlayabilir. O nedenle kimyasal temizleyiciler kullanmanıza gerek yok. Bu tür temizleyiciler sert özellikteyse filtreye zarar verebilir.

 

Emici Başlığın Temizliği

 

Emici başlığı toz yumaklarından ve saç tellerinden sık sık arındırın. Elektrikli süpürgenin her kullanımından sonra bu tür kirleticileri temizlemeniz, işlemi kolaylaştıracaktır.

Saç telleri elle çıkarılamayacak kadar çok ve sık şekilde dolanmışsa, fırçaya zarar vermemek için bir makastan yardım alın.

 

Yardımcı Aparatların Temizliği

 

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir sorusu, bu ana bölümlerle birlikte, yardımcı aksesuarların temizliğini de kapsıyor.

Süpürge uçları ve süpürge borusu gibi parçaları, nemli bezle silebilirsiniz. Kullanım kılavuzunda aksi belirtilmiyorsa, musluk altında yıkama yöntemi de kullanılabilir. Parçaları yıkadıysanız, yeniden kullanmak için tamamen kurumalarını bekleyin.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.