Doğru Isıtıcı Nasıl Seçilir?

08-10-2019 15:25
Doğru Isıtıcı Nasıl Seçilir?

Isıtıcı Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Yılın soğuk dönemleri başladı. Artık günlük hayatın öncelikli konularından biri, yeterli ısınmanın sağlanması.

Yerleşik bir ısınma sisteminin olmadığı mekânlarda ya da bu sistemin kullanılmadığı durumlarda, elektrikli ısıtıcılar devreye giriyor. Peki, ısıtıcı seçerken nelere dikkat edilmeli? Hangi ısıtıcı türü ve teknik özellikler verimli bir ısıtma sağlayabilir?

 

Isıtıcı Cihaz Türlerini Tanıyın

 

Isınma sağlayan cihazlar arasında seçim yaparken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli husus, hiçbir ısıtıcının genel olarak diğerinden daha iyi ya da kötü olmadığı. Her biri kendine özgü nitelikler ve özellikler taşımakta. Bunlar içinde seçim yaparken kendi ihtiyaç ve beklentilerinizden yola çıkmalısınız.

Elektrikli ısıtıcı seçimini, cihazın kullanılacağı alanın hacmine ve kullanım amacına göre yapmak gerekiyor. Bazı elektrikli ısıtıcılar ana ısınma aracı olarak kullanıma da olanak tanır, bazılarını ise sadece yardımcı ısıtma aracı olarak kullanmak daha uygundur.

Amacınız sadece belli bir bölgeyi kısa sürede ısıtmaksa seramik ısırtıcılar ya da infrared ısıtıcıları tercih edebilirsiniz. Seramik ısıtıcılar direnç aracılığıyla ısınan seramik fardan enerji yayarak ısınma sağlar. Infrared ısıtıcılar ise ısıyı ışık yoluyla, yalnızca odaklanılan alanı ısıtacak şekilde yayar.

Yağlı radyatörler ve konvektörler, geniş bir alanın tamamında uzun süreli ısınma amaçlanıyorsa tercih edilebilir. Yağlı radyatörün içinde bulunan yağ, elektrik enerjisiyle ısınır. Bu cihazlar, ısınan yağın enerjisiyle ortamı ısıtmaktadır. Konvektör ısıtıcı ise, doğal hava akımıyla cihaz içine giren soğuk havanın cihaz içinde ısınıp yükselerek dışarı çıkması ve alana yayılmasıyla ısınma sağlar.

Arçelik Flavel Soba çeşitleri, farklı gereksinimleri karşılayabilmek üzere geliştirilmiştir. Arçelik Flavel konvektör ısıtıcılar, yağlı radyatörler, seramik ısıtıcılar, ve infrared ısıtıcılar, verimli çalışan ideal alternatiflerdir.

 

Yüksek Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

 

Verimli ısınma, ihtiyaçları karşılayacak nitelikteki ısınmanın, düşük enerji tüketimiyle gerçekleşmesidir. Yani, ihtiyaç duyulan miktarda ısının, mümkün olan en az enerji kullanılarak -en az maliyetle- sağlanmasıdır.

Isınma gereksinimini verimli şekilde karşılayabilmek için ısıtıcı seçiminde ve kullanımında dikkatli olunmalı. Tercihinizi az enerji tüketen modellerden yana yapmalısınız. Bunun yanı sıra, seçtiğiniz cihazı amacı dışında kullanmamak da enerji tasarrufunda önemli. Örneğin, infrared cihazlar kısıtlı bir alanı ısıtmak üzere tasarlanmışlardır. Bunlarla geniş bir alanı uzun süre ısıtmaya çalışmak, oldukça yüksek bir enerji kullanımı anlamına gelecektir.

 

Kış Ayazını Dışarıda Bırakın!

 

Yılın soğuk dönemlerini üstün bir kullanım deneyimi sağlayarak ısıtacak Arçelik Flavel soba çeşitleri Beyaz Eşya Al’da. Flavel ısıtıcı çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Flavel Isıtıcı Fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.