Derin Dondurucuca Neler Saklanır?

23-07-2019 14:20
Derin Dondurucuca Neler Saklanır?

Derin Dondurucularla Avantajlı Kullanım

 

Derin dondurucu kullanmak başta para ve zaman tasarrufu olmak üzere pek çok önemli avantaj sunuyor.

Gıdaları mevsimindeyken satın alıp, yılın diğer dönemleri için derin dondurucuda muhafaza etmek, hem para tasarrufu hem sağlıklı gıda tüketimi hem de orijinal tada yılın her dönemi ulaşmakla ilgili bir konu. Kendi mevsimindeyken doğal şartlarda elde edildiğinden gıdalar daha düşük maliyetlidir. Bunlar ayrıca doğaldır ve doğallıktan dolayı gerçek tada sahiptir. Mevsiminde üretilen gıdanın bu avantajlarından, derin dondurucular sayesinde yılın her döneminde yararlanabilirsiniz.

Yiyecekleri yarı pişirip veya pişirmeye hazır hale getirip derin dondurucuda saklamak ise zaman tasarrufu ve pratiklikle ilgili husus. Bunları gerektiğinde derin dondurucudan çıkararak hızlı ve kolay şekilde servise hazırlayabilirsiniz.

Peki, Derin Dondurucuda Neler Saklanır ve saklama işlemi hangi şartlar altında gerçekleştirilmelidir?

 

Derin Dondurucuda Saklama Koşulları

 

Derin dondurucularda birçok farklı gıda muhafaza edilebilir. Bunlar arasında sık kullanılanlardan biri, domates. Kullanım alanı hayli geniş olduğundan domatese yılın her dönemi ihtiyaç vardır. Domatesi derin dondurucuda doğrayarak çiğ halde saklayabileceğiniz gibi, püre haline getirerek de muhafaza edebilirsiniz.

Kullanım alanı geniş olduğundan, patlıcanın da kendi döneminde satın alınıp derin dondurucuda saklanması yaygın bir uygulama. Çok düşük sıcaklık seviyeleri, çiğ patlıcanın yapısına ve tadına zarar verebilir. Bu nedenle, derin dondurucuya koymadan önce patlıcanı közleyin ya da kızartın.

Maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzelerin düşük sıcaklıktan olumsuz etkilenmemesi için ise, zeytinyağıyla muhafaza edilmeleri gerekiyor. Bunları derin dondurucuya, üzerine zeytinyağı dökerek yerleştirin.

Süt mısırı, taneleri ayıklayıp haşlayarak derin dondurucuya koyun. Bezelye haşlanarak veya çiğ halde saklanabilir. Bamyayı da çiğ halde ya da limonlu suda bekletip domatesle kavurarak saklayabilirsiniz. Gerektiğinde kullanıma hazır olması için taze fasulyeyi de haşlayarak veya domatesle kavurarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuda saklanması pratiklik sağlayacak bir diğer seçenek, pişmemiş haldeki hamurdur. Hamuru, birkaç kat streç filme sararak derin dondurucuya yerleştirin.

 

Bu Gıdaları Derin Dondurucuda Saklamayın!

 

Derin Dondurucuda Neler Saklanır sorusu, derin dondurucuda saklanmaya uygun olmayan gıdalar konusunu da gündeme getiriyor.

Özellikle süt ve süt ürünlerinde dikkatli olun. Çok düşük sıcaklıklar bu gıdaların yapısını değiştirebilir. Doğrudan tüketeceğiniz yoğurt ve sütü derin dondurucuya koymayın. Doğrudan tüketilmeyip, herhangi bir tarifin içinde malzeme olarak kullanılacaklarsa, derin dondurucuda saklama, sorun olmayacaktır.

Yumurtayı çiğ halde ve kabuğu içindeyken derin dondurucuya koymanız, sıvının genleşip, kabuğu kırması sorununa yol açar. Benzer risk konserve gıdalarda da söz konusu. Hazır konserve gıdaların içindeki su, düşük sıcaklıkta genleşerek, kutunun patlamasına neden olabilir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.