Derin Dondurucu Kullanırken Bunlar Aklınızda Olsun

18-06-2019 17:41
Derin Dondurucu Kullanırken Bunlar Aklınızda Olsun

Etkin Derin Dondurucu Kullanımı Nasıl Olur?

 

Gıdaları uzun süre, sağlıklı şartlar altında muhafaza edebilmek için öncelikle doğru ürünü seçmelisiniz. Doğru ürün, ihtiyaç ve beklentilere en iyi cevap veren seçenektir.

Arçelik Derin Dondurucu Modelleri, farklı ihtiyaçlara ve beklentilere uygun çözümler sunuyor. İleri teknolojiden tam verim almak için ise kullanımda dikkat etmeniz gereken hususlar var.

 

Son Tüketim Tarihlerini Takip Edin

 

Elbette, derin dondurucuda duruyor olsa bile, gıdalar için belli dayanma süreleri söz konusu. Bunları aşmamak için tarihleri not almayı ihmal etmeyin. Dondurucuya ne zaman yerleştirdiğinizi, gıdayı koyduğunuz paketin üstüne yazabilirsiniz. Dondurulmuş hazır yiyeceklerin ambalajları üzerinde yazan son tüketim tarihlerini toplu halde bir listeye kaydedip, bu listeyi dondurucunun üzerine iliştirmekte fayda var. Böylece tarihler sürekli takibiniz altında kalır.

 

Gıdaların Yerleşme Düzeni Önemli

 

Dondurucudaki gıdaları tüketirken, ilk girene öncelik verin. Bu kurala göre yiyecekleri cihazdan çıkarırken pratiklik için, yeni gelenleri bölmenin arka kısımlarına yerleştirin, öncekiler önlerde bulunsun. Bu, gıdaya ulaşmayı kolaylaştırırken, sırayı şaşırmanızı da önler.

 

Gıdaları Açıkta Bırakmayın

 

Yiyecekleri mutlaka sıkıca kapalı paketler içinde muhafaza edin. Bunun için piyasada kolayca bulabileceğiniz dondurucu poşetlerini kullanabilirsiniz. Hazır dondurulmuş yiyecekleri ise uygun bir paketleme sağlıyorsa kendi ambalajlarında saklayın.

 

Cihazın Kapağı uzun Süre Açık Kalmamalı

 

Kapağı uzun süre açık bırakmak ya da sık sık açmak, cihazın içinin belirli oranda ısınmasına neden olur. Bu ise, soğukluk seviyesinin belirlenen ayara tekrar gelmesi için belli bir sürenin geçmesi ve daha fazla enerji tüketimi anlamına geliyor.

 

Cihaz İçini Düzenli Olarak Temizleyin

 

 

Periyodik temizlik, hijyenin sağlanması ve sağlık için son derece önemli. No-frost olmayan ürünlerde temizlik, buz çözme işlemini de kapsamakta. Dondurucunun iç yüzeyindeki buzlanmayı temizlemek için, gıdaları şok dondurarak başka bir ortama taşıyın ve iç kısmın buzunu kullanım talimatında belirtildiği gibi çözdürün.

 

Enerji Tüketimini Düşürmek Sizin Elinizde

 

Dondurucunun kapağını uzun süre açık bırakmamak ve buz çözme işlemini periyodik olarak yapmak gibi basit önlemler, yüksek oranda enerji tasarrufu sağlar. Daha fazla tasarruf için ayrıcalıklı teknolojilere başvurabilirsiniz.

Arçelik derin dondurucularda bulunan Prosmart Inverter Kompresör bu teknolojilerden biri. Prosmart Inverter Kompresör, sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha verimli bir kullanım sağlar, ayrıca çalışmayı sessiz kılar.

Beklentileri yükselten Arçelik derin dondurucu modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, Arçelik Derin Dondurucu Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.