Çay Makinesi Nasıl Temizlenir?

06-11-2019 08:51
Çay Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çay Makinesi Temizliği

 

Gelişmiş bir sisteme sahip çay makineleriyle içimine doyum olmayan çayı, pratik şekilde hazırlayabilirsiniz. Kesintisiz çay keyfi için çay makinesi seçerken, geniş kapasiteli hazneye ve su sıcaklığını sabit tutma özelliğine sahip olanlara yönelmenizde fayda var.

Tatmin edici kullanım deneyimi, satın almada dikkatli olmanın yanı sıra, kullanımda da özenli davranmayı gerektirir. Kullanımı ilgilendiren başlıca konu ise, temizlik. Yeterli sıklıkta, gereği gibi temizlik yapılmaması, makinenin performansını düşürür, hazırlanan çayın lezzetini olumsuz yönde etkiler.

Peki, Çay Makinesi Nasıl Temizlenir? İşte, makineyi temizlerken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar!

 

Çay Makinesini Temizlerken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Temizliğe geçmeden önce fişin prizde olmaması gerekiyor. O nedenle işe, cihazın elektrikle bağlantısını keserek başlayın. Temizlik sırasında elektrik bağlantısı olmasa bile elektronik aksamın suyla temas etmemesi gerek.

Su ısıtıcı bölüm ve demliğin iç bölümünün temizliğinde sert kimyasallar ve/ veya koku bırakacak temizleyici maddeler kullanmayın. Sert kimyasal özelliğe sahip maddeler, parçaları ne kadar durularsanız durulayın geride kalıntı bırakacaktır. Bu kalıntı, demlenen çaya veya ısınan suya geçerek insan sağlığını tehlikeye atabilir. Temizlikte kullanılan yoğun kokulu maddelerin kokusu ise tamamen temizlenmediklerinde çayın aromasını bozacaktır.

Makinenin dış yüzeyini sadece ılık suyla ya da bulaşık deterjanı ve suyla nemlendirilmiş bir bezle silebilirsiniz. Az miktarda bulaşık deterjanı temizlik için yeterli gelecektir. Kullandığınız bez, yüzeyi çizmeyecek yumuşak bir yapıya sahip olmalı.

Demliği, içinde çayla uzun süre bırakmamaya dikkat edin. Su ısıtılan hazneyi ve demliği kullanılmayacakları zaman duru su ile çalkalayıp, kurulayarak muhafaza edin.

 

Makineyi Su Kirecinden Arındırmak

 

Çay makinelerinin temizliğini ilgilendiren konuların başında elbette, su haznesindeki kireçlenme geliyor.

Kullanmadığınızda hazneyi içi boş ve kuru halde tutarak kireçlenmeyi engelleyebilir veya azaltabilirsiniz. Hazneyi mevcut kireçten arındırmak için, haznenin içinde bir miktar su kaynatın. Kaynayan bu suya bir fincan sirke ya da bir ila iki yemek kaşığı limon tuzu ekleyin. Bir süre sonra bu karışım, yüzeydeki kireci sökecektir. Kireç tamamen sökülünce suyu boşaltın ve bir kez de duru su kaynatarak sirke ya da limon tuzunun giderilmesini sağlayın.

 

Kolay Temizlik Özelliğini Gözetin

 

Pratik şekilde temizlenebilen ürünlerin seçimi, Çay Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu kadar önemli, zira bunlar, kullanıcı sorumluluğunu azaltacaktır.

Bu noktada, parmak izi bırakmayan yüzey ve paslanmaz çelik materyal gibi avantajlara yönelebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.