Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

02-09-2019 16:51
Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinenizi Temizliyor musunuz?

 

Çamaşırları temizleme işlevini gereği gibi yapabilmesi için makinenin önce kendisi temiz olmalı. Kireç, küf, deterjan kalıntısı, bakteri gibi etkenlerden dolayı çamaşır makineleri de kirlenir. Çeşitli kısımlarda ortaya çıkan bu kirletici unsurlar, çamaşırların yeterince temizlenmesini önlemenin yanı sıra, cihazın kullanım ömrünü kısaltacak, rahatsız edici kokuya sebep olacaktır.

Peki, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? İşte, farklı bölmeler ve temizlik yöntemleri!

 

Dış Kısım

 

Çamaşır makinesinin bu kısmını az miktarda bulaşık deterjanı ve su karışımıyla ıslattığınız bir bezle silebilirsiniz.

Bu noktada, kullandığınız bezin, yüzeyi çizmeyeceğinden emin olun.

 

Deterjan Haznesi

 

Deterjan haznesi, sık temizlik gerektiren parçalardan biri. Bu bölümdeki sertleşmiş deterjan kalıntılarını beyaz sirke ile temizlemeniz mümkün.

Bunun için, 1 litre kadar suyu kaynatıp birkaç dakika bekletin ve içine 1 su bardağı beyaz sirke katın. Deterjan haznesini bu karışımın içinde, deterjan kalıntısı yumuşayıncaya kadar bekletin. Kalıntı yumuşadıktan sonra hazneyi musluk altında yıkayıp kurulayın.

 

Körük Lastiği

 

Körük lastiğini uzun süre ıslak bırakmamaya dikkat edin. Uzun süre ıslak kalmak makine içinde kötü koku, lastikte küf ve aşınmaya neden olacaktır.

Lastik küflendiyse sıcak suyla silebilirsiniz. Aşınmış körük lastiğini ise en kısa sürede yenisi ile değiştirmenizde fayda var.

 

Tambur ve İç Kısım

 

Cihazın iç bölümlerinin temizlenmesinde aşındırıcı özellik gösteren sert kimyasal maddeler kullanmayın. Asidik özellikte olduğundan, sirke de bu kısımlar için zarar verici etki gösterebilir.

Tambur ve iç kısımların temizliği için özel olarak geliştirilen çamaşır makinesi temizleyicileri, risksiz bir temizlik sağlar. Kullandığınız temizleyici kaliteliyse, deterjan kalıntısı, kötü koku, kireç gibi sorunlar ortadan kalkacak/ önlenecektir.

 

Kullanım Kılavuzunu Okuyun

 

Temizlik sırasında makineye zarar vermemek için kullanım kılavuzundan destek almalısınız. Cihazınıza özel temizlik şartlarını kılavuzda bulabilirsiniz.

 

Yeterli Sıklıkta Temizlik Yapın

 

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu, temizliğin ne sıklıkta yapılması gerektiğini de gündeme getiriyor.

Deterjan gözünü her kullanımdan sonra deterjan kalıntısından arındırın. Körük lastiği de her kullanım sonrası bakım gerektirmekte. Bu parçayı, makine çalışmayı bitirdikten hemen sonra kurulayın ve kuru tutun. Tambur ve gözle görülmeyen iç kısımları ise üç ayda temizlemeniz yeterli olacaktır.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.