Buzdolabında Kötü Koku Nasıl Giderilir?

24-04-2019 15:41
Buzdolabında Kötü Koku Nasıl Giderilir?

Kokuyu Azaltmak Sizin Elinizde

 

Buzdolabı kullanımında en sık yaşanan problemlerden biri kötü kokudur. Yalnızca buzdolabının içi değil, gıdalar da bu durumdan olumsuz etkilenir. Yiyeceklere sinen kötü koku, tat ve aromanın bozulmasına neden olacaktır.

Buzdolabında kötü koku sorununun başlıca nedenlerinden biri, cihaz içindeki bozulmuş gıdalar. Bu sebeple, gıdaları düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor. Bu, buzdolabındaki havanın ferahlığı için olduğu kadar sağlığınız için de önemli.

Ağzı açık kaplarda bulunan yiyecekler hem kötü koku oluşturur hem de var olan kokuyu içine çeker. Ayrıca sulu yiyecekleri ağzı açık kapta bulundurmak, buzdolabının içi söz konusu olsa bile sağlıklı değildir. Tadın bozulmaması, koku oluşturmasının önlemesi ve sağlık için, artmış yemeklerin kapalı tencere veya saklama kaplarında muhafaza edilmesi lazım.

Buzdolabının içine dökülmüş yemek suyu, yağ artığı gibi etmenler de zamanla rahatsız edici koku yaratır. Özellikle bu gibi durumların yarattığı kötü koku için periyodik temizlik gerekiyor. Günümüz teknolojilerinin sunduğu özellikler, temizlik ve bakımı son derece kolay hale getirmekte. Üstün teknik özelliklere sahip Arçelik Buzdolabı modelleri, gıdalar için uzun süreli ve sağlıklı muhafaza imkânı sağlarken bakım konusunda da kullanıcı sorumluluğunu azaltıyor.

 

Buzdolabınızı Temizlerken Bunlara Dikkat Edin

 

Dikkatli yapılmayan bir temizlik cihazın çeşitli şekillerde zarar görmesine neden olabilir. Sert kimyasallar içeren temizleyicilerin, buzdolabının yüzeyinde telafisi mümkün olmayan hasarlar meydana getirebileceğini aklınızdan çıkarmayın. Hem etkili hem de risksiz bir temizlik için sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Cihazı sirkeli veya karbonatlı suyla nemlendirilmiş bir bezle silmek, temel temizlik rutini için yeterli olacaktır.

Buzdolabında detaylı temizlik yapmadan önce fişi çekmeniz hem elektrikle ilgili olası bir tehlikeyi hem de fazla elektrik tüketimini önlenmesi bakımından önemli. Silme sonrası, buzdolabının içini temiz bir bezle mutlaka kurulamalısınız.

 

Koku Giderme Teknolojisi Nedir?

 

Arçelik buzdolaplarında bulunan Koku Giderme Teknolojisi, kötü koku sorununa karşı geliştirilmiş etkili çözümlerden biri. Ozon gibi zararlı gaz ve kimyasal madde üretmeden çalışan sistem, cihaz içindeki kokuyu %90’a kadar azaltır. Sürekli çalışmak yerine kısa süreli ve sık aralıklarla aktif hale gelerek verimliliği sağlar.

Üstün teknolojilerle kullanımı kusursuzlaştıran Arçelik buzdolaplarını online mağazamızdan inceleyebilir, avantajlı Arçelik Buzdolabı Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.