Buharlı Ütü Neden Su Akıtır?

09-01-2020 09:00
Buharlı Ütü Neden Su Akıtır?

Ütünüz Su mu Sızdırıyor?

 

Buhar sisteminin kırışıklık açmayı çok daha kolay hale getirdiği bir gerçek. Bununla beraber, ütü işini pratikleştiren buharlı ütüler kimi zaman su akıntısı sorunuyla karşımıza çıkmakta.

Cihazdan tam verim almaya devam edebilmek için böyle bir problemle karşılaştığınızda kısa sürede müdahale şart. Probleme müdahale edebilmek için ise önce, sorunun nedenini bilmelisiniz.

Peki, Buharlı Ütü Neden Su Akıtır ve problem nasıl çözülebilir?

 

Su Ütünün Neresinden Sızıyor?

 

Su sızıntısı genellikle iki farklı bölümde görülebilmekte. Bu bölümler, ütü tabanı ve doldurma kapağıdır. Sorunun nedeni, suyun hangi kısımdan aktığına göre değişebilir. Tabandaki sızıntının yaygın sebepleri deliklerdeki su kireci ve buhar püskürtme fonksiyonunun sık kullanılmasıdır.

 

Su Kireci

 

Özellikle kireç oranı yüksek bölgelerde ütü için musluk suyu kullanmak, zamanla buhar deliklerinin tıkanmasına neden olabilir. Deliklerin kireçlenmesi, suyun sızmasına yol açacaktır.

Buhar deliklerini kireçten arındırmak için öncelikle, kürdan veya benzeri sivri uçlu bir nesneyle, deliklerdeki kireci dağıtın. Bu işlemi, kürdanın ucuna küçük bir pamuk ya da bez parçası geçirip, bunu beyaz sirke veya bulaşık deterjanı içeren suya batırdıktan sonra yaparak daha etkili sonuç alabilirsiniz. Kireç büyük oranda dağıldıktan sonra, su haznesinin yarıdan fazlasını suyla doldurup ütüyü en yüksek ısı ayarında çalıştırın. Aralıklarla buhar düğmesine basıp, deliklerin kalan kireç ve deterjan/ sirke kalıntısından arınmasını sağlayın.

Ütünüz kireç temizleme fonksiyonuna sahipse, işiniz daha kolay. Fonksiyonu düzenli olarak kullanarak kireçlenmenin önüne geçebilirsiniz. Ütüyü kullanma sıklığı ve suyun kireç oranına bağlı olmakla birlikte, bu özelliği iki haftada bir kullanmak, kireçlenme sorununu önlemek için genellikle yeterli gelmektedir.

 

Buhar Püskürtme Fonksiyonunu Sık Kullanmak

 

Buhar püskürtmeyi aralıksız şekilde yapmamaya dikkat edin. Bu şekilde bir kullanım, tabanda su birikmesine sebep olur. Biriken suyun ileriki zamanlarda sızması ise kaçınılmazdır.

 

Doldurma Kapağını Tam Yerleştirmemek

 

Su, doldurma kapağından sızıyorsa Buharlı Ütü Neden Su Akıtır sorusu, çoğunlukla kapağın takılma biçimini ilgilendiriyordur. Kapak yerine tam olarak oturmamış olabilir. Cihaza herhangi bir zarar vermemek için kapağın nasıl takılacağı konusunda kullanım kılavuzundan yardım almayı ihmal etmeyin.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.